0

Værktøj til bådturen

Da du ikke vil være i stand til at løbe til hardwarebutikken for at hente det, du har brug for, når du er langt væk fra kysten, vil du gerne have et simpelt sæt værktøjer til at løse små mekaniske problemer, i det mindste nok for dig at komme tilbage til kajen.

Selvom du ikke kan medbringe ethvert værktøj, du har derhjemme, kan du samle et lille, alsidigt sæt udstyr, der kan hjælpe dig ud af papirstop.

Medbring ikke en værktøjskasse af hårdt metal ombord på din båd. En blød værktøjstaske er meget bedre. De bløde tasker har også sidelommer, som du kan bruge til at opbevare de mest anvendte værktøjer til hurtig adgang.

Din båds værktøjskasse bør indeholde:

Elektriske skruetrækkere – Du bruger disse til alt fra mekaniske problemer til fastgørelse af ting og sager. Hav nogle forskellige størrelser ombord, så du er klar til både små og store projekter.

Fladskruetrækkere – Udover deres anvendelighed til løsning af mekaniske problemer, er fladskruetrækkere meget nyttige til en lang liste af ting.

En hammer – En hammer kan være nyttig, hvis du har brug for at løsne et rusten søm eller lirke andet af.

Måleværktøj – Hvis du har en lineal eller et målebånd ombord på din båd, hjælper det dig sandsynligvis ikke med at rette noget på vandet, men de er nemme at medtage i din værktøjstaske og kan hjælpe dig med at bestemme størrelsen på reservedele, du kan købe til din næste tur til skibsforsyningsbutikken.

Ledningsværktøj – Hvis du ved noget om elektronik, kan du ved at have el-værktøj ombord selv løse visse el-problemer og undgå at ringe efter hjælp. Hvis du beslutter dig for at medbringe disse værktøjer, skal du sørge for at få robuste skibe af marine kvalitet fra en skibsforsyningsbutik, ikke de samme som du bruger til din bil.

Ekstra tændrør og tændrørsstik – Hvis et af dine tændrør slukker, kan det betyde, at din motor ikke starter. Det kan være en simpel løsning, så længe du har ekstra tændrør og et tændrørstik om bord.

Justerbare skruenøgler / topnøgler – Topnøgler er normalt gode til at fjerne og stramme møtrikker, men en justerbar skruenøgle kan være en god mulighed, hvis du er bekymret for at miste en stikkontakt.

Unbrakonøgler – Et sæt unbrakonøgler er nemme at opbevare og kan være nyttige til en bred vifte af små rettelser og projekter.

Husk altid at have det rette bådudstyr og værktøj med inden du sejler. For flere gode råd se her: https://www.baadbiksen.dk/

God tur!

Lykke Holzmann Søby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *