Succesfuld rekruttering og ansættelse af nøglemedarbejdere med en headhunter

I dagens Danmark er der mange virksomheder, som vækster på såvel kerneområder som størrelse. Ekspansion og vækst kræver ressourcer, herunder kreative hoveder med gode idéer, kompetent styring og ledelse, og selvfølgelig de kræfter, som skal til for at drive udviklingen og navigere igennem det til tider urolige farvand, som udgør det internationale marked. Til dette formål skal en virksomhed typisk bruge kompetente ledere, dygtige fagfolk, og især højt kvalificerede specialister – alle gerne med erfaring inden for lignende brancher, fagområder og processer. Men hvor finder man disse ressourcer og – mindst lige så vigtigt – hvordan får man dem ind i folden?

Rekruttering af medarbejdere til højt profilerede stillinger – et kapitel for sig

Hvis du i lang tid har ledt med lys og lygte efter netop de medarbejdere, som skal få din virksomhed ud over rampen med fuld vind i sejlene og tjek på navigationen, og endnu ikke haft heldet med dig, kunne noget tyde på, at du ikke har de nødvendige forudsætninger for at opsøge disse medarbejdere.

Det kan være, at du begår den fejl ikke at være aktivt opsøgende, men nøjes med at indrykke en stillingsannonce og satser på, at de kvalificerede ansøgere kommer rendende af sig selv. Når det ikke sker, er det højst sandsynligt fordi de allerede sidder i gode, udfordrende og velbetalte jobs – måske oven i købet hos en konkurrerende virksomhed. Og hvad gør man så?

Lad en dygtig headhunter rekruttere dine nøglemedarbejdere

En mulig løsning er at sende en headhunter på sagen. En headhunter er en højt specialiseret rekrutteringskonsulent, som har erfaring med at opstøve og indfange de kloge hoveder og skarpe hjerner – og naturligvis også netop den medarbejder, du skal bruge. Headhunteren har adgang til omfattende netværk og databaser fyldt med egnede emner, og er ekspert i at gøre din virksomhed mere attraktiv end konkurrenternes over for de dygtige kandidater.

Læs mere om headhunting på dedikation.dk

Astrid Pedersen