Sådan vedligeholder du dit gulv bedst muligt

Gulvet i dit hjem er en af de ting, der bliver brugt mest hver dag. Du går på det når du skal fra soveværelset ind på badeværelset eller i stuen. Derfor er det også vigtigt at passe så godt på dit gulv som muligt, så det kan holde til mange flere gåture rundt i dit hjem. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du passer bedst muligt på dit gulv, så læs med her.

Overvej at få dit gulv behandlet

Hvis du har trægulv i dit hjem, kan det være en god ide at få det behandlet. Det kan nemlig bliver rigtig træls at skulle fjerne, for eksempel madpletter, fra et ubehandlet trægulv. Når dit trægulv er behandlet, kan det klare mere slid, og pletterne vil blive vasket af med en enkelt gulvvask. Hvis du er i tvivl om, om dit trægulv skal behandles, så kan du kontakte dit nærmeste gulvfirma, og høre om mulighederne. Bor du for eksempel på Frederiksberg, så er du sikker på at du kan finde et godt gulvfirma på Frederiksberg, der nemt kan hjælpe dig.  

Brug den rigtige type rengøringsmiddel

Når du skal passe godt på dit gulv er det vigtigt, at du sørge for at bruge det rigtige rengøringsmiddel. Der findes et hav af rengøringsmidler til gulve, og det kommer også an på typen af gulv, der skal rengøres. Til trægulve kan man for eksempel bruge sæbespåner, hvilket egner sig primært til trægulve. Til laminatgulve, der kan holde til stort set alt, kan universalrengøringsmiddel klare det værste snavs. 

Vælg en type gulv med nem vedligeholdelse

Hvis du gerne vil undgå permanente skader eller pletter på dit gulv, så kan du med fordel vælge en type gulv, der er nem at vedligeholde. Dette kan for eksempel være laminatgulv, der kan fås i stort set alle motiver. Vinylgulve er også nemme at vedligeholde. 

Steffen Hansen