Sådan finder du banker uden negativ rente

De seneste år er flere og flere banker begyndt at indføre negative renter, hvis du har større pengebeløb stående hos dem. Det kan være rigtig irriterende for dig, hvis du har en større kontant opsparing. Derfor er du sikkert på jagt efter bank, hvor du ikke skal betale negative renter af dine penge. 

Et af de steder, hvor du altid kan finde en liste over banker uden negativ rente, er bankly.dk. Det er en hjemmeside, hvor du har mulighed for at sammenligne forskellige typer af lån, og hvor de blogger om alt, der er relateret til penge. De har derfor også en udførlig guide til, hvordan du kan undgå at skulle betale negative renter af dine penge. 

Alle de største danske banker har i dag indført negative renter. Det kan derfor være svært for dig at finde et sted, hvor du kan have din nemkonto og have en stor kontant beholdning stående på samme tid. Noget af det nemmeste i forhold til at undgå negative renter er derfor, at du fordeler dine penge over flere banker. Der findes stadig nogle banker, hvor du har mulighed for at få en opsparingskonto uden at skulle have en nemkonto. 

Overvej at gøre noget med din opsparing

Hvis du ikke skal bruge din opsparing inden for de kommende år, er det en god ide for dig, at du overvejer at gøre noget med pengene. Det kan for eksempel være at betale af på din gæld eller at indbetale mere på din pension. Begge dele vil være noget, der kommer dig til gode. 

Har du overvejet at renovere din bolig, kan du også overveje at gøre det. Dermed bliver pengene brugt på at give dig et bedre hjem, samtidig med at du gør din bolig mere værd. Du kan selvfølgelig også investere dine penge i for eksempel aktier, hvilket flere og flere er begyndt at gøre på grund af det lave renteniveau. 

Emilie Ann Jacobsen