Gå trygt til tandlæge i Horsens

17 maj 2022 Astrid Pedersen

advertorial

De fleste af os har som børn fået tilbudt gratis tandlæge hjælp igennem hele vor opvækst. I Danmark er der obligatorisk og gratis skoletandpleje gennem hele folkeskoletiden – og tandlæge besøg er dækket af det offentlige indtil det fyldte attende år. Dette lægger en god grund for et smukt og funktionel tandsæt som kan holde sig intakt hele livet igennem.

Desværre er der mange som dropper det årlige eller halv årlige tandlæge besøg i det øjeblik de selv skal til at betale for det. Og det er faktisk en skam.

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge hvert eller hver halve år?

Det at sætte sig i tandlæge stolen og gabe op en til to gange om året er en fundamental del af en god mundhygiejne. Selv om du passer din daglige tandbørstning, og måske endda renser med tandtråd eller skyller med mundskyl, er der ingen garanti for at du ved egen hjælp kan holde diverse tandsygdomme på afstand.

tandlæge

Det er derfor vigtigt at du giver tandlægen mulighed for at afsløre eventuelle tilløb til eksempelvis parodontose eller karies. Og dette sker ved dit årlige eller halv årlige tandeftersyn.

Forstadier til de to nævnte lidelser i tænder og i tandkød kan være langt tid om at bygge sig op. Hvis du besøger din tandlæge en til to gange om året får han eller hun chancen for at skride ind i tide, og iværksætte en forebyggende behandling.

Tandlægen vil kunne bremse udviklingen af parodontose ved hyppig og grundig dybderensning af tandlommerne. Og syreskader som er forstadier til karies, måske bedre kendt under navnet huller i tænderne, vil kunne bremses med fluor pensling.

Hvor finder jeg en god tandlæge i Horsens?

Hvis du er bosat i Horsens eller nærmeste omegn kan du med fordel kontakte Bering Hus Tandlægerne – book tid til en indledende konsultation online på beringhus.dk.

Flere Nyheder