0

Fjerne skønhedspletter og ridser med en gulvafslibning

Er du træt af at se på dit slidte, plettede og nussede trægulv, og trænger det således til en grundig behandling? Så bør du kontakte en dygtig gulvmand som kan vurdere om det er bedst tjent med en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Hvad er forskellen på en gulvafhøvling og en gulvafslibning?

Måske har du hørte begreberne gulvafhøvling og gulvafslibning brugt i flæng i forbindelse med behandling af trægulve. De to behandlinger minder da også noget om hinanden idet de hver især fjerner det øverste lag af det træværk som udgør gulvets overflade.

Men her hører lighederne også op. For hvor man ved en gulvafslibning vil anvende sandpapir, påmonteret en slibe rondel som roterer i det horisontale plan, vil en gulvafhøvling foregå derved at en roterende valse med små, skarpe knive ”skræller” op til en halv centimeter af træværkets overflade.

En gulvafhøvling er således et langt mere invasivt indgreb end en gulvafslibning, og bør kun anvendes i tilfælde af graverende skader eller store niveau forskelle i trægulvet. Hvis dit trægulv der imod blot lider af overfladiske skønhedspletter – for eksempel pletter fra spildte væsker, mindre ridser og skrammer, slidspor fra nedtrådt støv eller misfarvede plamager son følge af solfalming – kan det sagtens blive flot ved en skånsom gulvafslibning.

Hvem kan hjælpe mig med afslibning af gulve?

Det er en rigtig god idé at konsultere fagkundskaben når dit gulv skal slibes og efterbehandles. På den måde vil du opnå det smukkeste og mest holdbare resultat – og du slipper selv for det tunge arbejde.

Bor du på Sjælland kan du få hjælp til såvel gulvafslibning som efterbehandling hos DBF Gulvservice. Din DBF Gulvservice gulvmand vil altid kunne hjælpe dig med at finde den mest optimale løsning, og skabe et resultat du bliver glad for. Få et godt tilbud på gulvafslibning hos DBF Gulvservice via dbf-gulvservice.dk

Astrid Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *