Fjern det slidte look med en effektiv gulvafslibning

Er du efterhånden led og ked af at se dit før så smukke og levende trægulv blive mere og mere grimt og slidt for hver dag, der går? Har du forgæves forsøgt at skrubbe pletter fra kaffe, te eller rødvin væk fra gulvet, og ligger du i en evig krig med den gulliggrå film, som dækker træplanker eller parketter? Så trænger dit gulv med stor sandsynlighed til en grundig gulvafslibning.

Hvorfor skal jeg lade mit gulv afslibe?

Dit trægulv er udført i et levende, organisk materiale, som – i modsætning til for eksempel cement, beton eller epoxy – kræver pleje og vedligeholdelse. Mange gulve er behandlet med lud, sæbe eller olie, som danner en beskyttende hinde over det porøse og udsatte træ. Når denne hinde slides af, og ikke erstattes med en ny i form af sæbe eller olie, er træet åbent og udsat for skader. Spildte væsker vil suges ned i overfladen, og ikke prelle af på den beskyttende hinde. Der vil lettere opstå skrammer og ridser i træets overflade, og solens stråler vil blege de smukke, lyse gulve til en ucharmerende, gullig kulør. I kombination med nedtrådt støv og snavs, som afstedkommer en mat og grå overflade, vil dit gulv som følge af dette slid komme til at fremstå ujævnt og trist i overfladen. Og det vil se permanent beskidt ud på en måde, som ike kan vaskes bort.

Hvordan foregår en gulvafslibning

Når dit gulv bliver slebet, fjernes de øverste 1 – 2 mm af træværkets overflade. Dette betyder, at alle misfarvninger, pletter og overfladiske skrammer slibes bort, så gulvet igen bliver glat og ensartet at se på. Eventuelle splinter slibes også væk, så det igen kan lade sig gøre at gå på strømpefødder på gulvet uden at hænge i.

Hos gkservice.dk kan du læse mere om slibning og efterbehandling af gulve.

Astrid Pedersen