0

Er der andre jobtyper, der minder om at være anlægsgartner?

Det med at være en anlægsgartner kan godt være et overgangsfag, hvor man laver overlap med andre professioner, eller man bruger det som springbræt til at komme til at arbejde med noget andet, om man så vil stige i hierarkiet i samme profession, eller man har drømme om at komme et helt andet sted hen – som minder om det.

Man kan også være endt med at blive anlægsgartner, fordi man ikke lige kunne se sig lave andet; eller fordi man trods alt godt kan lide udendørsarbejde, men man var ikke så meget for at blive jord- og betonarbejder, og man viste sig at have flair for det med haver.

Måske skulle det at være anlægsgartner bare have været for en sæson, da man slet ikke gik efter at bevæge sig ned ad den sti, men af utroligt grunde endte man med at være “fanget” der, selvom man slet ikke havde taget en uddannelse den vej.

Lav noget tilsvarende som anlægsgartner

Måske vil man egentlig gerne prøve kræfter med noget, som minder om at arbejde med haver, men i et mindre eller større omfang. Er der så mulighed for at gøre det?

Det er der bestemt, og det mest tilsvarende er nok at blive almindelig gartner, hvor man så måske kan arbejde med haver i et mere grovere omfang, end hvad man hidtil havde lavet. At arbejde med haver kan man så også gøre i andre sammenhæng såsom at være fastansat gartner for en familie, i en park eller som vicevært, hvor man også arbejder med haver.

Man kan også være at gå i retning af at blive skoventreprenør, hvor man så virkelig kan forsøge sig med at lave hele skove og se, om det er noget for en.

Vil man hellere nørde med noget specifikt, så kunne det bare være, man skal arbejde som blomsterhandler.

Anders Lundtang Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *