Effektiv alkoholbehandling efter Minnesotamodellen

De fleste af os har en forestilling om, hvordan en alkoholiker ser ud: En sølle eksistens, som hænger på bænke i parker og på togstationer med en pose billige øl eller dårlig sprut som eneste følgesvend. Men sådan ser virkeligheden langtfra altid ud. Alkoholisme er blandt de misbrugs sygdomme, som er mest udbredt i Danmark. Dette skyldes den forholdsvis lette adgang til at købe alkoholiske drikke – og fordi alkohol er en del af den danske fest kultur. Det er meget let at ryge ud i et alkoholmisbrug, hvis man er disponeret for afhængighed. Alkohol virker som en såkaldt depressor, som døver alle indtryk og følelser. Hvis man således slås med megen stress, angst og afmagt i sit liv, er det nærliggende at ”drukne sine sorger”, som det så rammende hedder.

Hvordan kan man kende et alkoholmisbrug?

Som nævnt kan man ikke altid se på en person, om vedkommende lider af et et alkoholmisbrug. Alkoholikere findes i alle samfundslag, aldersgrupper og indtægtsklasser. Og desuden er misbrugsramte mennsker ofte verdensmestre i at skjule deres afhængighed over for andre, samtidig med at de også forstiller sig over for sig selv. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om en af dine nærmeste begynder at trække sig tilbage fra omverdenen, eller udviser en ændret adfærd over for venner og familie. Dette kan nemlig være tegn på, at vedkommende lever med et misbrug.

Hvordan kommer men ud af et alkoholmisbrug?

Men et misbrug kan komme så langt ud, at den misbrugsramte mister alt, hvad der betyder noget. Og derfor er det vigtigt, at der så tidligt som muligt iværksættes et behandlingsforløb, som kan hjælpe ham eller hende tilbage på det rette spor. Misbrugscenter Stien haar gode erfaringer med individuelt tilrettelagte behandlingsforløb, baseret på Minnesotamodellen – og uden brug af antabus eller anden medicin. Du kan læse mere her: https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/ 

Astrid Pedersen