Dette skal du huske at gøre, hvis du har haft indbrud

Det er heldigvis stadig de færreste af os, der oplever at komme hjem fra ferie, eller fra arbejde, bare for at se at der har været indbrud. Ud over skaderne og tingene der er blevet stjålet, så giver det en utryg følelse, som kan være svær at slippe af med igen. Der er dog nogle ting der er vigtige at du husker at gøre, hvis du skulle være så uheldig at have haft indbrud. Har du lyst til at vide mere, så læs denne artikel.

Ring til politiet

Det allerførste du bør gøre, hvis du kommer hjem og opdager at du har haft indbrud, er at ringe til politiet. Det er vigtigt at du få gjort det så hurtigt som overhovedet muligt, da politiet kan sikre spor som fingeraftryk, skoaftryk, og eventuelle DNA spor. Ved at reagere hurtigt, er der stadig en chance for at finde indbrudstyvene.

Ring til forsikringen

Efter du har anmeldt indbruddet til politiet, skal du ringe til din forsikring. I de fleste tilfælde, grov uagtsomhed undtaget, dækker din indboforsikring de stjålne effekter. Det er en god ting at sørge for at have billeder, gerne video, hvor du kan dokumentere alle dine ting, i tilfælde af at der skulle være noget du ikke har kvittering på, eller hvis der skulle være bøvl med forsikringsselskabet generelt.

Ring til en glarmester

Hvis tyvene har smadret en rude for at komme ind, så skal du også have fat i en glarmester der kan udskifte ruden. Hvis du bor i Gentofte og derfor har brug for en glarmester i gentofte, så kan du foretage en Google søgning og finde en glarmester i dit lokalområde. Hvis du ikke har en glarmester i din by, kan du også foretage en Google søgning. Her skriver du bare “glarmester nær mig” og så bruger Google din placering til at finde den glarmester der er tættest på dig.

Steffen Hansen