Tre forslag til, hvordan du kan bruge dine gamle bananer

03 januar 2019 Emilie Ann Jacobsen
Tre forslag til, hvordan du kan bruge dine gamle bananer

Hvis du har nogle bananer, der har set bedre dage, har du måske ikke længere lyst til at spise dem rå. Men hvad skal du så gøre med dem? Det er jo også ærgerligt, hvis du bare smider dem ud. Heldigvis er der rigtig meget andet, som du kan bruge dem til. Det er med til at gøre, at du nemt kan finde på noget lækkert at bruge dine bananer til. Vi kommer ind på nogle af de nemmeste retter med bananer her. Artiklen er skrevet i samarbejde med dk-kogebogen.dk, hvor du kan finde en lang række forskellige opskrifter – blandt andet med bananer. 

1. Banankage

Først og fremmest kan du lave en lækker banankage ud af dine gamle bananer. Faktisk er det bedst, at de er meget modne, når du skal bruge dem til kagen, da det gør dem meget nemmere at mose dem, inden du kommer dem i kagen. Samtidig er den søde smag i bananerne endnu mere intens, når du bruger meget modne bananer. En banankage er lækker som en dessert og er perfekt, hvis dit barn skal have kage med i skole. 

2. Bananpandekager

En anden mulighed er, at du bruger dine bananer til bananpandekager. Der skal du også mose bananer, inden du kommer dem i dejen. Denne form for pandekager bliver tykkere end almindelige pandekager. De minder mere om amerikanske pandekager. De er virkelig lækre som en nem dessert eller som en hyggelig morgenmad i weekenden. 

3. Smoothie

Det er selvfølgelig også oplagt, at du bruger dine gamle bananer til en smoothie. Du kan bruge dem, som de er, og for eksempel blande dem med bær, yoghurt eller andre former for frugt. Du kan dog også fryse bananerne ned og komme dem frosne i blenderen. Det er med til at gøre smoothien koldere, hvilket gør den ekstra lækker. 

Flere Nyheder