Bolighandel med styr på dokumenterne

Lejligheden skal sælges – det nye hus skal findes. Få styr på dokumenterne ved bolighandel med en dygtig boligadvokat, der ved, hvad det handler om, https://eboligadvokat.dk/boligadvokat/. Pengene til salæret kan være en god forsikring mod uforudsete udgifter på grund af rod i papirerne. 

 

Køb hus med din egen boligadvokat

En ejendomsmægler tilbyder ofte at ordne alt papirarbejdet i forbindelse med en bolighandel, men er det sælgers ejendomsmægler? Så er det måske en god idé at medbringe din egen dokument-ekspert. En boligadvokat er den fagperson, der kan oplyse dig om evt. fejl eller mangler i dokumenterne, og din egen advokat vil varetage dine interesser. 

Er en advokat påkrævet?

Nej – men en juridisk godkendt person skal underskrive visse dokumenter i en bolighandlen, så hvis ikke ejendomsmægleren eller den anden part stiller med denne person, er det op til dig.

Hvis du vælger at bruge en advokat i din handel, afgør du selv, hvor meget eller hvor lidt denne skal involveres. Du slipper billigst, hvis advokaten ikke skal andet end at sætte sin underskrift. Det er som regel en fast pris, så du nemt kan indregne det i dit budget.

For lidt flere penge kan du bruge din boligadvokat som rådgiver under handlen. Måske er du usikker på, hvilken bolig blandt flere du skal vælge – en advokat kan kigge evt. regnskaber i en andels- eller ejerforening igennem, ligesom en salgsopstilling og en tilstandsrapport kan være nemmere at forstå for en professionel. 

Er bolighandlen allerede i gang?

Det er ikke for sent at involvere en advokat, selvom en handel allerede er i gang. Professionelle boligadvokater er trænet i at springe til, når der opstår konflikter – og det sker som regel først når en handel allerede er i gang. Gennemfør aldrig en bolighandel, hvis du ikke føler dig sikker – der kan opstå store uforudsete udgifter på sigt – noget som kun en dygtig boligadvokat kan forudse. 

Pia Søgaard