Bevar dine tænder med regelmæssige tandlæge besøg

Er du blandt de mange danskere, som ikke passer dine halvårlige tandlæge besøg, har du sikkert alle mulige gode undskyldninger herfor. Det er for dyrt, du har ikke tid, når tandlægen har åbent, det er for besværligt at bestille tid til en aftale, og så videre.

Men disse undskyldninger er faktisk ikke særligt gode i virkeligheden. Det er ikke dyrere at få efterset og renset tænder og tandkød, end det er at gå til frisøren, eller få bilen tjekket ved et service eftersyn – snarere tvært imod. Du vil måske blive overrasket, når du ser priserne på en standard tandlæge behandling – men så har vi da udryddet dén misforståelse.

Dertil kommer, at flere og flere tandlæger er begyndt at holde åbent uden for normal kontortid, hvilket betyder, at det burde være muligt for dig at booke tid til tandeftersyn og -rensning. Dette kan du for eksempel gøre online – langt de fleste tandlæger har anskaffet mulighed for online aftale booking, således at du ikke skal hænge i røret på ubelejlige tidspunkter. Så det burde nok kunne lade sig gøre for dig at finde et tidspunkt, som passer både dig og tandlægen!

Hvad kan tandlægen gøre for mig?

Selv hvis du ikke har tandpine, og selv om dit tandkød ser vældig sundt og lyserødt ud, kan det vise sig at være en rigtig god idé med regelmæssige tandlæge besøg. Du har for eksempel ikke selv mulighed for at konstatere, om du har forstadier til parodontose, eller om der er slitage på emaljen forårsaget af bakterier, som kan afstedkomme karies (huller i tænderne).

Det har tandlægen til gengæld – og han eller hun har også mulighed for at behandle og forebygge. Skulle det for eksempel vise sig, at du har ansats til den meget ubehagelige lidelse parodontose, vil din tandlæge kunne iværksætte en behandlingplan, som holder dit tandkød sundt.

Du kan bestille tid hos din lokale tandlæge på milletand.dk

Astrid Pedersen