Boller i karry – verdens bedste karryret?

Boller i karry med ris smager af en portion mere

Nogle retter er bare skabt til, at du skal tage en ekstra portion. Og boller i karry passer perfekt ind i den kategori.

Laver du selv boller i karry derhjemme  – så ved du også, at der er noget om snakken. Selv om du har lavet en ekstra stor portion, så er det alligevel altid som om, at du har lavet for lidt.

Og hvad er det så, der er så specielt ved boller i karry? Det er selvfølgelig først og fremmest smagen. Karry er et skønt krydderi, som giver noget stærkt til dine smagsløg, uden at de bliver brændt af. Du kan selvfølgelig godt vælge en ekstra stærk karry, men de fleste laver retten med den mere milde version. 

For det andet, så er ris generelt en dejlig mild spise. Du bliver ikke bombarderet med smagsnuancer, men risene supplerer den mere smagsfyldte karry godt. Du skal altid bare huske, at risene skal have noget salt, når du koger dem, for ellers smager de ikke rigtig af noget.

Og endelig er der jo selve kødbollerne, som også er ret milde i smagen – igen godt suppleret af karryen. Kødbollerne smager ikke af så meget, som eksempelvis frikadeller, men det gør heller ikke noget, for de skal jo  primært spille sammen med karry og ris. Som en treenighed danner karry, ris og kødboller en himmelsk mundfuld på middagsbordet.

Husk nu at gemme vandet fra risene

Når du skal lave karrysovsen, så er det vigtigt, at du har noget godt kogevand fra dine ris. Det tilfører nemlig noget smag og karakter til sovsen. Så husk ikke at hælde vandet ud, når du har kogt risene. Faktisk skal du slet ikke hælde noget af vandet ud, før du er sikker på, at sovsen har fået den rette konsistens.

Hvis tænderne løber i vand nu efter boller i karry, så gå ind på denne hjemmeside: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/boller-i-karry. Der finder du nemlig en dejlig klassisk opskrift på boller i karry.

God appetit.

 

Troels Nielsen